Konfederasyon Nasıl Kurulur | Konfederasyon Kurmak İçin Şartlar

Aynı amacı taşıyan en az 3 federasyonun bir araya gelmesi ile konfederasyon kuruluşu gerçekleştirilebilir. Konfederasyon kurmak için, federasyonlar tarafından alınacak olan karar ile yetkilendirilen kişiler tarafından kuruluş bildirim formu doldurulur. Ardından konfederasyon tüzüğü ve ek belgeleri ile birlikte, İl Sivil Toplum Müdürlüğüne başvuruda bulunulur. Evrakların teslimi itibari ile verilecek olan alındı belgesi ile birlikte, Konfederasyon tüzel kişilik kazanmış olur. Dernek ve federasyon kuruluşunda olduğu gibi, 60 gün içerisinde teslim edilen evraklar incelenir ve herhangi bir eksiklik bulunmadığı taktirde, kütük kaydı onaylanır. Konfederasyon nasıl kurulur diyen federasyon yöneticilerinin, öncelikle tüzük hazırlama aşamasında dikkat etmeleri gerekir.

Konfederasyon Nasıl Kurulur

Konfederasyon kuruluşu gerçekleştirdikten sonra federasyon kuruluşu esnasında olduğu gibi, defter tasdik, kaşe basımı,  banka hesabı açılması ve vergi kimlik numarası alınması gibi işlemler gerçekleştirilir. Tüm bu işlemlerin ardından da ilk genel kurulu gerçekleştirilerek, yönetim kurulu üyelerinin ataması gerçekleştirilir.

ÖNEM Danışmanlık Hizmetleri olarak, tüm dernek ve vakıf yönetim süreçlerinde sizlerin yanında yer almaktayız. Alanında uzman ve profesyonel kadromuz ile, sizler için süreci kolaylaştırıp, amaçlarınıza odaklanmanızı sağlıyoruz.

Konfederasyon Kurmak İçin Gerekli Belgeler

• Federasyonlar tarafından konfederasyon kurmak için alınmış olan genel kurul karar örneği.
  • Federasyonlar tarafından yetkilendirilmiş olan kişiler için alınmış yönetim kurulu kararı
  • Kurucu olan federasyon temsilcileri tarafından imzalanmış olan Konfederasyon tüzüğü
  • Federasyon temsilcileri tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olan kuruluş bildirim formu
  • Federasyon temsilcileri ve tebligat almak için yetkili olan kişiye ait kimlik bilgileri, yerleşim yeri adresi ve imzalarını belirten liste.
  • Yabancı federasyonlar, konfederasyon için kurucu üye olacak ise, federasyon temsilcileri tarafından, İçişleri Bakanlığından izin alındığına dair yazılı beyan.

Federasyon ve Konfederasyonlar, uluslararası etkinliklere katılmak, müsabakalar düzenlemek ve kamu nezdinde söz sahibi olmak için üst kuruluş kurma yoluna giderler. Bu doğrultuda yapılacak olan işlemlerin eksiksiz ve usulüne uygun olarak gerçekleştirilmesi gerekir. Aksi taktirde sürpriz olmayan cezalar, tüzel kişiliği bekliyor olacaktır. Bununla birlikte, Konfederasyona üye federasyon sayısı, 3’ün altına düşerse ve bu eksiklik 3 ay içerisinde giderilmezse, kendiliğinden fesih gerçekleşmiş olur.

ÖNEM Danışmanlık Hizmetleri olarak, alanında uzman ve profesyonel ekibimizle, tüm bürokratik süreçlerde sizlerin yanında yer almaktayız. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dernek Kurmak
Dernek Nasıl Kurulur | Dernek Kurmak için Gerekli.

Dernek kurmak istiyorum diyen sivil toplum gönüllülerinin, en az 7 kişi ile bir araya gelip, dernek kuruluş bildirim formunu doldurmaları ve kuruluş.

Alındı Belgesi Nasıl Doldurulur
Dernek Alındı Belgesi Nasıl Doldurulur

Dernekler için gelir getirici faaliyetler kayıt altına alınır. Bunun için alındı belgesi doldurulmak zorundadır. Alındı belgesi; yetki belgesi sahipleri tarafından ya da.