Sık Sorulan Sorular

Dernek kurmak için en az 7 kişinin kar amacı gütmeden, aynı amaç etrafında toplanmış olması gerekir.

2021 yılı için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiş olan asgari sermaye tutarı 80.000 TL'dir. Bu rakam vakıflar meclisi tarafından alınan karar ile her yıl değişmektedir.

Bu durum dernek başkanının dernek başkanlığı mı yoksa yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğine göre değişir. Yönetim kurulu üyeliğinden istifa edildiği taktirde, dernek başkanının yeri yedek yönetim kurulu üyeleri tarafından doldurulur. Sonrasında yeni başkan seçimi gerçekleştirilir.

Dernek tüzüğünün değiştirilmesi için genel kurulun toplanması gerekir. Katılımda ise 3'te 2 çoğunluk şartı aranır.

Dernek ilk genel kurul için sadece asgari katılım limiti vardır. İlk genel kurul en az 16 kişi ile yapılabilir. Bu kişiler arasından yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri seçilir.

Dernek kurmanız için herhangi bir harç ödemeniz gerekmiyor. Sadece yönetim süreçleri için bir takım harcama kalemleriniz olacaktır.

Bu miktar yönetim kurulu tarafından alınacak kararla belirlenir. Amaç ise ihtiyaç durumunda karşılanabilecek kadar miktarın kasada hazırda bulundurulmasıdır.

Detaylı Bilgi Almak İçin İletişime Geçiniz.